Udgivet i Skriv en kommentar

Pleje og vedligeholde af træmøbler

Træsorten Bøg

Alle træsorter kræver noget vedligeholdelse og pleje, ved at gøre dette undgår man nemlig at opleve farve forskelle og man giver møblerne en længere levetid. Du kan gøre noget selv, for at opretholde dine møbler og mindske gangene du giver dine møbler olie. Uanset hvilken træsort der er tale om, er der nogle vigtige parametre, for at vedligeholde træets beskyttelse. Indeklimaet er en vigtig faktor at have iorden, du skal derfor have en god temperatur og undgå fugtighed, da det vil skade dine møbler. Vælg bæredygtige møbler som er behandlet godt, så du også mindsker brugen af olie. Find vores bæredygtige møbler her.

Vælg de rigtige omgivelser for dine træmøbler

De omgivelser du vælger til dine møbler, forsøg at beholde de samme, for ikke at påvirke møblerne ved forskellige temperaturer og fugtigheder.

Det normale indeklima i Danmark, er det på ca. 20 grader og har en luftfugtighed omkring 50%. Selvom der er det, er der en forskel på temperaturen og luftfugtigheden i henholdsvist sommeren og vinteren. I perioderne med varme og en høj luftfugtighed vil træet udvide sig, hvor det i kolde perioder og en lav luftfugtighed, vil trække sig sammen.

Hvis du skal flytte og lader dine møbler stå opbevaret i en periode, fraråder vi, at du vælger et sted hvor der er koldt. Det vil kunne ødelægge møblet og ødelægge limen. Vi anbefaler at du får dine møbler opbevaret i 20 graders varme og en luftfugtighed på 50%.

Hvordan skal træmøbler plejes?

Oliebehandlet træ skal vedligeholdes, du skal derfor enten give den olie eller noget sæbebehandling. Du kan undgå mærker fra glas, krus og varme kopper, hvis du har givet dine møbler behandling. Det anbefales dog stadig, at bruge bordskånere på træmøbler. Kommer du alligevel til, at lave nogle mærker i bordet, ville du kunne slibe det væk ved massive møbler. Dernæst skal du give det en overfladebehandling ved enten olie eller sæbebehandling. Ved at behandle dit bord som det skal, undgår du at behandle dit bord ofte, du sparer altså penge men du påvirker heller ikke miljøet.

Vores træ er dog altid behandlet når du køber møbler hos os. Vi anbefaler at i bruger dækkeservietter og bordskånere under servitrice, for at mindske brugen af olie, hvilket også bidrager positivt til miljøet.

Sådan sæbebehandler du dit træ

Læs også hvordan du kan vedligeholde din sofa her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *