Udgivet i 4 kommentarer

Hvad er bæredygtighed?

Hvad er bæredygtighed? bæredygtighed handler blandt andet om, at kunne tage vare på både de økonomiske, miljømæssige og sociale forhold. Det betyder altså, at du kan være med til at ændre disse vigtige parametre. Tænk over hvilke ting du vælger at købe, og køb ikke mere end du har brug for, og udskift ikke for ofte dine ting.

Hvad er bæredygtighed? og hvorfor er det vigtigt, at tænke bæredygtigt?

nature, earth, sustainability

Det er vigtigt at tænke på, hvordan du kan bidrage til at gøre verden mere bæredygtig. Det handler om, hvordan vi hver især kan bidrage til, at mindske de klimamæssige forandringer. Vores næste generation skal ikke kunne leve på samme vilkår, uden alt for mange forandringer i verden.

Det kan være flere ting, såom miljømæssig bæredygtighed. Her handler det om, at jorden ikke skal tage skade, i forhold til den måde vi lever på. Det vil altså være det bedste for både os mennesker, men også vores miljø, det kan vi gøre både nu, men også i fremtiden. Tænk over hvilke ting du kan bidrage med i en positiv retning, og mindske ændringen i jordens udvikling.

Vælg bæredygtige møbler

Du kan være med til, at gøre en forskel, ved at vælge bæredygtige møbler og interiør. Tag rigtige og kloge valg, så ville du kunne hjælpe med at passe på miljøet, naturen men også dig og din familie. Bæredygtige møbler kan være forskellige ting, det kan være at de er fremstillet på en bæredygtig måde. Det kan også være, at de er lavet af bæredygtige materialer, som er genbrugt.

Hvor mange foretrækker bæredygtige produkter?

Faktisk foretrækker 72% bæredygtige produkter, hvor 28% ikke foretrækker bæredygtige produkter. Nogle af årsagerne var, at de mente at produkterne var dyrere end ikke bæredygtige produkter, var det i samme prisleje, var de villige til at handle bæredygtigt.

Væksten i bæredygtige møbelvirksomheder er i stor vækst, det gør de fordi, at forbrugerne ved at tage ansvarlige valg i forhold til produkter i deres hjem, har en betydning for miljøet. Bæredygtige møbler skader mindre miljøet, de har minimale kemikalier, hvilket også mindsker den mængde af skadelige stoffer, som der frigives i dit hjem. Disse kemikalier kan forårsage gener såsom migræne, astma og allergier hos os mennesker. Det bedste bæredygtige møbelvalg er genbrugsmaterialer såsom træ og tekstiler.

Hvad bekymrer forbrugerne sig om?
Hvad bekymrer forbrugerne sig om?

Statistikken her viser, hvilke ting forbrugerne bekymrer sig om. Det viser altså, at rigtig mange bekymrer sig omkring jordens forandringer, og de miljømæssige ændringer forskellige adfærd kan resultere i. Det er vigtigt som virksomhed, men også som enkelte menneske, at vi tænker på vores omgivelser. Vi kan sammen hjælpe til, at jorden ikke bliver påvirket til klimamæssige forandringer.

Hvad er bæredygtighed og hvad gør den ved den globale opvarmning?

I Danmark har den samlede opvarmning steget med 1,5 grad siden 1870’erne, ændringen er sket henover de seneste 30 år. FN skrev i deres hovedrapport februar 2007, at størstedelen af de klimamæssige forandringer skyldes den menneskelige udledning af forskellige drivhusgasser heriblandt CO2, methan (CH4) og lattergas (N2O). Drivhusgasser er noget som der findes naturligt i jordens atmosfære. Strålerne fra solen kommer ned på jorden og opvarmer, noget af varmen vil undslippe fra jorden igen, hvilket man også kalder for drivhuseffekten. Der bliver udledt drivhusgasser hele tiden igennem vores adfærd til dagligt. Det kan ske igennem blandt andet elektricitet heriblandt lys, computere, tv, musikanlæg, ovn og mange flere, som altså også udleder CO2.

Kuldioxid

CO2 er kuldioxid som er en gasart, det er en naturlig gasart som er i blandt mennesker også. Når vi åbner udleder vi CO2, men det kan også komme ved at brænde fossile brændstoffer. Fossile brændstoffer er et organisk materiale, som primært stammer fra både plante- og dyrerester, der har været under jorden, eller i vandet i flere millioner år. Disse har været gemt væk længe, og udleder store mængder af CO2.

CO2 udledning

Jordens økosystem kan ikke undvære CO2 da træer, planter og blomster har brug for CO2 for, at kunne leve. Træerne, planterne og blomsterne udleder altså også ilt, efter at have optaget CO2, og det har vi mennesker brug for. Men kommer der for meget CO2 ud i atmosfæren vil naturen altså ikke kunne nå at optage det hele, og det har været et problem siden 1800 tallet. Den CO2 mængde som der bliver afgivet, danner et lag rundt om jorden, den er med til at holde jorden varm. Der er en større udledning af CO2, som altså er fortsat stigende, dette resultere i et tykkere lag af drivhusgasser. Varmen inde i drivhusgassen får sværere ved at komme ud af atmosfæren, det er også det der skyldes at temperaturen på jorden den er stigende, hvilket også kaldes den globale opvarmning. En af de ting, som kan mindske vores udledning af CO2 er, at genbruge i stedet for at købe nyt. Reparere i stedet for at smide ud, vælg derfor de bæredygtige veje. Vi har valgt at gå denne vej, vil du gå denne vej med os?

Methan drivhusgas

Methan kommer fra menneskeskabte aktiviteter, hvor faktisk over halvdelen af methanen i atmosfæren kommer fra. Lattergas er noget som mennesket også skaber, det er igennem ting såsom nedbrydning af organisk materiale, det kan være fra landbruget. Udover dette dannes det faktisk også naturligt i regnskove men også fra jordbakterier. Lattergas bidrager med kun 4-6% af den menneskeskabte forøgelse af drivhusgassen. Dog vil man faktisk reducere denne mængde af drivhusgas, fordi det er en gas som har en rigtig lang levetid ude i atmosfæren, det har fra 114 og helt op til 120 år.

Lad os stå sammen, for sammen kan vi ændre verden. Vi kan hver især bidrage til at der ikke sker negative ændringer på jorden. Det handler om, at vi gør det i fællesskab, og derfor skal vi gøre det sammen.

Hvad er bæredygtighed? Følg vores råd og vejledning.

4 tanker om “Hvad er bæredygtighed?

  1. […] ting ved din sofa, tænker du på miljøet, den nemme udvej er en ny sofa, men det er en særlig bæredygtig vej. Pas på din sofa, rens og rengør den så godt du […]

  2. […] Vores træ er dog altid behandlet når du køber møbler hos os. Vi anbefaler at i bruger dækkeservietter og bordskånere under servitrice, for at mindske brugen af olie, hvilket også bidrager positivt til miljøet. […]

  3. […] til din bolig, så sørg for, at det du vælger er noget du vil beholde længe. Vælg nogle som tænker på miljøet, så gør du noget godt for vores […]

  4. […] hvis den er mærket med dette, det vil være en god ide, at vælge en virksomhed som går op i bæredygtighed, og at du får købt møbler, som er gode for […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *